Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Būsimieji laivų stiuardai mokosi Italijos virtuvės paslapčių

Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centras toliau stiprina tarptautinius ryšius ir semiasi patirties iš partnerių užsienyje. Šiomis dienomis uostamiestyje vieši maisto ekspertai iš Italijos. Cesare Emilio Di Nauta ir Gianpiero Mastrolorito praktinėmis žiniomis dalijasi su būsimaisiais laivų stiuardais, kartu su svečiais iš Italijos, Lindenau centre lankosi ir žinomas virtuvės šefas Mindaugas Lucka.

“Mūsų moksleiviai turi neįkainojamą galimybę susipažinti ne tik su Italijos kultūra, bet ir iš pirmų lūpų išgirsti, kokia yra Itališkos virtuvės specifika, kaip gaminami itališki užkandžiai ir gėrimai. Išmanyti virtuvės paslaptis – kiekvieno laivų stiuardo pareiga, nes tai itin įvairialypė specialybė. Laivuose jie atsakingi ne tik už malonią ir saugią keleivių patirtį, tvarką laive, nesudėtingų užkandžių ir gėrimų paruošimą, jie privalo išmanyti ir apskaitos principus, jūrinės teisės subtilybes. Mūsų siekis, kad įgijusieji šią profesiją, netrukus galėtų pradėti darbinę karjerą, todėl stengiamės, kad moksleiviai čia sukauptų kuo daugiau praktinių žinių ir įgūdžių. Be to, itin svarbu, kad baigus mokslus, įgyjami visi dokumentai, kurie yra reikalingi dirbti jūroje“, - pasakojo dr. Egidijus Skarbalius, Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centro direktorius.

Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo  centras – pirma ir vienintelė mokymo įstaiga Lietuvoje, rengianti laivų stiuardus. Šiuo metu šią profesiją siekia įgyti 22 jaunuoliai. 40 proc. – klaipėdiečiai, 60 proc. – iš kitų Lietuvos miestų.  Mokytis laivo stiuardo profesijos galima   baigus 10 klasių – mokslai truks vos daugiau nei 2 metus. Baigusiems 12 klasių, ar norintiems kelti kvalifikaciją, mokslų trukmė – 1 metai.

“Kai rinkai pasiūlėme šią profesiją, susilaukėme nemenko susidomėjimo. Džiugu, kad galimybe tapti laivų stiuardais domisi ne tik moksleiviai, bet ir asmenys, jau turintys profesiją. Nuolat bendraujame su savo partneriais jūrinio verslo srityje – jų teigimu, šiuo metu laivų stiuardų poreikis visame pasaulyje didžiulis, todėl nėra abejonių, kad įgijus šią profesiją atsveria vartai į viso pasaulio jūras ir vandenynus. Platūs horizontai laukia ne tik užvėrus mokymo įstaigos duris, bet ir dar joje mokantis. Dalyvaujame ne viename tarptautiniame Erasmus+ projekte, todėl mūsų moksleiviai ir pedagogai dažnai vyksta semtis patirties už Lietuvos ribų – pavyzdžiui, praėjusį mėnesį mūsų centro komanda tobulinosi Ispanijoje, o už mėnesio laukia stažuotė Italijoje“, - sakė E. Skarbalius.

Daugiau informacijos apie laivo keleivius aptarnaujančio darbuotojo (stiuardo) programą: https://lindenau.lt/specialybe/laivo-keleivius-aptarnaujantis-darbuotojas-stiuardas/. Registruotis mokytis bus galima nuo birželio 1 d. per bendrą sistemą LAMABPO: https://profesinis.lamabpo.lt/

Itališka dvasia Lindenau centre sklinda Erasmus+ projekto dėka. (Nr.: 2023-1-LT01-KA121-VET-000127141)

Bendraukime

Turite klausimų?

 
Užsuk pas mus pasikonsultuoti

Statybininkų pr. 39, Klaipėda

 
Paskambink telefonu

+370 46 34 18 15

 
Parašyk

info@lindenau.lt

TAVO PRO versija - TAVO rankose!

Profesionalios mokymo bazės, geriausiai apmokamos profesijos, plačios karjeros galimybės!